maandag 9 november 2009

De ballen van de chocoladeles....

Prachtballen toch?
En best relaxed om te maken... Men neme een doos met kant en klare chocoladeballen en een kratje sterke drank.
Dan alles even goed afwegen....
Even verwarmen en goed roeren maar.
De advocaatkogels waren zó vol. Allemaal maakten we wat anders: pistache, champagne, rum, framboos, calvados.... De bovenkantjes werden gesloten met chocolade, daarna was het hoog tijd voor de afwerking.
Hier de charmante presentatie van de groene kleurstof...
Met de kleurstof kreeg de suiker een nieuwe look...
Hier worden nog wat chocoladesnippers gemaakt.
Nog even proeven dan...
En dan, hup, met de handen in de chocolade. In je natte chocolade hand (zodat de afwerking eraan blijft plakken) neem je 2 bolletjes en die rol je daarna door de suiker/ chocoladesnippers of cacao.
Daarna is het moment aangebroken en zijn ze er weer, volle schalen.... Ik mag weer thuiskomen.











Geen opmerkingen: