dinsdag 29 september 2009

Caramel vullingen maken

We waren maar met een heel klein groepje vandaag op chocoladeles. De koperen pannen kwamen weer (ongepoetst) uit de kast, want vandaag gingen we verschillende caramelvullingen maken.
Alles moest nauwkeurig worden afgewogen.
Voor de notenkaramel hadden we 750gr suiker, 4,5dl room, 300gr glucose en 225gr boter nodig.
O ja, en een snufje zout. Om hem niet al te zoet te maken.
Eerst breng je de suiker en room in een koperen pan aan de kook. De glucose en boter verwarm je wat voor in de magnetron. Daarna mag het ook de pan in. Tot het 118 graden is.
Haal de pan van het vuur en voeg zo'n 270 gram voorgehakte pecannoten toe.
Daarna giet je het hele spul tussen een kader uit en maak je er een mooie gladde massa van.
Uiteindelijk eindigden we met 5 verschillende smaken caramelvulling. Net 5 stoeptegels, die helaas nog minstens een dag nodig hebben voor ze van een chocoladelaagje kunnen worden voorzien. Volgende week gaan we ze verder afmaken.
Wordt vervolgd dus.... En dan nu nog maar even een Mars bij het tankstation halen, kan natuurlijk niet naar huis zonder chocolade op te hebben.









Geen opmerkingen: