Met m'n koffertje palletmessen/spatels/pralineervorkjes en allerlei andere handige gereedschappen, vertrok ik eind van de middag weer vrolijk naar Aalst in België.
Behalve dat het best een stukje rijden is, is het altijd weer afwachten welke bruggen er open staan. Vandaag was het alleen de brug in Vlissingen. Maar is het die bij Terneuzen, dan kan je soms wel 25 minuten bij de reistijd optellen.
Pal om de hoek bij de Campus is een handige bakkerswinkel. Voor het geval je toch nog iets vergeten bent. Of zin hebt in een nieuwe chocolatiers-outfit ofzo.
In het lokaal stonden de wielmachines al te draaien. Nergens was nog gesmost (zoals de Belgen zo mooi zeggen). Maar daar gingen wij snel verandering in brengen.
Chocolade moet je op de juiste manier afkoelen om kristallen te verkrijgen, waardoor je een glanzend en knapperig resultaat krijgt. Eén van die manieren is om het over een marmeren blad uit te smeren zodat het afkoelt (tableren/tempereren). Geen naar klusje, en er blijft altijd wel wat aan je vingers kleven ;-)
Deze les was om de vorig jaar opgedane kennis wat op te frissen. Dus we vulden weer bonbonvormen met chocolade... www.youtube.com/watch?v=nSR3xWMc63U
Geen opmerkingen:
Een reactie posten