zondag 25 oktober 2009

Bern op vrijdag....

We waren nog nooit in Bern geweest, dus was dat wel een goed plan. Het was een regenachtig dagje. Er was geen berg te zien door de bewolking. Dat maakte het allemaal wel een beetje minder spectaculair. Gelukkig hadden we nog een DOEL deze dag... We gingen op zoek naar de Hang. Dit is een percussie instrument. Hij lijkt op een soort van metaal/koperen dubbele wok. www.youtube.com/watch?v=OHRSnS_N_KE
Hij wordt alleen in Bern gemaakt, door de firma Panart. Je moet je op een wachtlijst laten zetten en er is geen showroom. Maar via internet vonden we toch nog een adres. En aangezien we toch in de buurt waren gingen we op onderzoek uit.

Op het meegebrachte adres stond een groot postbedrijf. Maar aan het eind van de straat vond Sherlock toch nog het Hang haus. Beetje raar plekje voor een serieuze werkplaats...
Verdere inspectie, leerde ons dat het gebouwtje leeg stond.
Toch nog maar even bij het postbedrijf kijken dan. En jawel... gevonden, achter het grote gebouw...In de verte hoorden we het typische Hang geluid al.
Binnen bleek alleen één iemand aan het stemmen te zijn. Hij was druk bezig en liet zich niet storen. Dus gingen we maar weer. Over anti climax gesproken. We hadden er zó 1 mee kunnen nemen, maar daar waren we toch weer net te braaf voor.
Op naar de binnenstad. Het hele winkelgebeuren speelt zich achter de overdekte bogen af (rechts op de foto). Gelukkig maar want het hield maar niet op met regenen.
En wat een fantastisch winkelaanbod!! Jachtgeweren...
Zwitserse kunstwerken....
Ludieke kerstballen...

Uiteindelijk eindigden we toch nog achter de geraniums.

















Geen opmerkingen: