En het moet gezegd; het viel niet tegen. Mooie bonbonnetjes...
Verfijnde chocoladeblaadjes....
Bakken vol met zeevruchten...
Of voor de wat meer kieskeurige liefhebber was er chocoladekaviaar.
Pierre Marcolini had een chocolade kunstwerk met macarons én Sinterklaas. Nee, niet zo eentje die je bij de Lidl koopt op 5 december.
Leonidas had een enorm chocoladepaleis, nagemaakt van het Parijse Opera gebouw.
Met dit chocolademasker kon je zo naar het bal.
Alles was er. "Ordinaire" chocoladezoenen....
en chique Macarons de Paris.
Zelfs de gewaden in de modeshow waren van, jawel, chocolade.
Mooooii...
We namen nog even een borrel bij de Baileys stand. Daarna ons volgende doel: de professionele chocoladeshow in de andere hal. Jan babbelde even met de dame aan de deur en uiteindelijk mochten we ook zonder kaartje naar binnen.
Hier waren de wereldkampioenschappen aan de gang, de Oscar voor topchocolatiers. Een zenuwslopend gebeuren. Er waren nog 8 kandidaten over uit verschillende landen. Het stond vol met pers, er was een enorme jury en veel publiek. Alles was ook op grote schermen te volgen. Zorg dan maar dat je vooral niet gaat bibberen.
In elk geval waren de sculpturen goed gelukt...
De hoeden hadden niet misstaan op Prinsjesdag...
Zo zat een gedeelte van de jury het één na het ander te beoordelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten