maandag 12 oktober 2009

Snel even Chocoladeles, Paris here we are....

Op Chocoladeles was het thema Pate de fruits. We vulden een aantal kaders, met marsepein, zelfgemaakte vruchtengelei en chocolade/pralinee.
Ik maakte nog net mee hoe de vulling er uit kwam te zien. Want een uur voor de les was afgelopen stapten we in de auto en reden we (vanuit België) door naar Parijs.
Ergens na middernacht kwamen we bij ons appartementje aan. Bepakt en bezakt. We hadden zelfs ons dekbed meegenomen.
Dit is het blok waar we "wonen". Een echte hotspot. Gelegen naast het Louvre, tegenover de Pont Neuf. Centraler kan gewoon niet.
Bij het Louvre was een openlucht expositie. Her en der door de Tuilerieën staan deze schattige griezels voor het Festival d'automne.
Je moet je ogen altijd goed openhouden. Want er is zo veel te zien...
Ja hoor, daar is ie dan.
Ook de Notre Dame was er nog.
Het tijdschrift Vogue bestaat 90 jaar. Hiervoor was een openlucht expositie op de Champs Elysée met oude covers. Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, Kate Moss en nog veel meer.
Regelmatig doken we een cafeetje in. Hier maakt Jan een zelfportret van ons.
Bij de chocolaterie "Etoile d'or" moesten we gewoon even naar binnen. Hier verkoopt Denise Acabo chocolade van de beste chocolatiers uit Frankrijk. Zijzelf is misschien wel de grootste atractie. Ze is een dame op leeftijd en heeft 2 vlechtjes + een plooirok met ruiten, zoals een schoolmeisje.
Een opvallende vrouw en heel bevlogen, ze wist overal wat over te vertellen. Haar verkoopkwaliteiten waren ook niet slecht. Zo'n 30 euro armer kwamen we weer buiten...
Om de hoek bij Denise was de Moulin Rouge.
In de verte lag de Sacre Coeur. Even inzoomen dus...
Jan zocht nog naar een goed boek. Het bleef echter bij plaatjes kijken.
Natuurlijk kwamen we weer bij Laduree uit. www.laduree.fr Voor zo'n taartje mag je best een gebedje zeggen: Hallelujah, Amen.



















Geen opmerkingen: