dinsdag 6 oktober 2009

Chocoladeles - Noga

Gisteravond hadden we weer een uitgebreide productie in ons chocoladelokaal.
Ik begon met het maken van een Noga-praline vulling. Hierboven de noga; verwarmde suikter/glucose en amandelschaafsel. Even uitrollen op papier en je hebt een jummie crunchie plakaat. Na flink wat stukjes proeven, moest het geheel heel fijn gemalen worden.
Daarna maakte ik een bak met praline-mengsel. D.w.z. cacaoboter, melkchocolade, gianduja en pralinépasta samen verwarmen en mengen. Hierdoorheen kwam ook nog de fijngemalen noga. En klaar was de vulling.
Nadat we het op een plaat hadden uitgegoten, kon het de frigo in. Later wordt het nog versneden en gaat er een chocoladejasje omheen.
Ondertussen hadden we nog 101 andere klusjes te doen. Hier het opspuiten van de sinasappelganache.
Druk bezig met het vullen van de spuitzak.
Oneindig pralineren. Oftewel de vullingen door de warme chocolade halen.
Niet alles ziet er direct even lekker uit. Gesmolten cacaoboter heeft wel wat weg van een warme ochtendurine...
glucose waarbij je iets te snel de suiker gaat toevoegen krijgt bedenkelijke brokjes....
Amandel caramel zou net zo goed een blik witte bonen met tomatensaus kunnen zijn...
Maar uiteindelijk komt het allemaal best wel weer voor elkaar. Ook al lag de nadruk niet op de afwerking deze les, maar meer bij de vullingen.
Voila, een gedeelte van het eindproduct. Een tafel vol met caloriebommen. Vers van de pers.














Geen opmerkingen: